2020 SBAMQG Virtual Retreat

Day 1

Events, Day 1: Thursday November 5th

Welcome Afternoon Tea

2:00 PM (30 minutes)

Host: Tamlin Matthews

Join Tamlin for a mini-retreat kick-off event to say hello and make sure people are comfortable with the video platform prior to Karen's demo at 2:30 PM.

Demo

2:30 PM (30 minutes)

Host: Karen Gonzalez

Join Karen of Machine Medics for Machine Cleaning Basics. Karen will show us how to prepare our sewing machines for a weekend of sewing.

Welcome Party!

7:00 PM (2 hours)

Hosts: Retreat Committee

Welcome Party: Grab a mocktail/cocktail (see our recipes!) then join us a as we kick off the virtual retreat. We will talk about our goody bag contents, go over the events and activities we have in store for the weekend, and share content of our 4 Raffle Baskets that you are eligible to win as well as give away the first basket!

Day 2

Events, Day 2: Friday November 6th

Wake Then Make

9:00 AM (30 minutes)

Hosts: Ruth Smith and  Judy Bilardello
Kick-off the day of at home quilting with social half-hour coffee/tea

Snap Bag Demo

9:30 AM (30 mintues)

Host: Lori Green

The supplies you'll need to complete your snap bag are in your goody bag! Join Lori as as she shows you the first steps toward completion. This project should be able to be completed during the retreat.
Snap Bag Instructions

Tai Chi/Qi

11:00 AM (1 hour)

Host: Vivian Skripek

Demo

2:00 PM (30 minutes)

Host: Anna Brenkwitz

Join Anna for a zipper demo!

Lone Round Robin

5:00 PM (1 hour)

Hosts: Tina Michalik and Kathrin Brown

We will include the beginning of a Lone Round Robin project in your goody bag. Join Tina and Kathrin as they show you the next steps to start a quilt top using your stash. This project is meant to be ongoing after the retreat.

Lone Round Robin Instructions

Sew & Tell

7:30 PM (1 hour)

Join us for an evening social hour and share the project(s) you are working on. We will also give away our second Raffle Basket!

Day 3

Events, Day 3: Saturday November 7th

Wake Then Make

9:00 AM (30 minutes)

Host: Isabelle Selak

Kick-off day of at home quilting with social half-hour coffee/tea.

Snap Bag Demo

9:30 AM (30 minutes)

Host: Lori Green

The supplies you'll need to complete your snap bag are in your goodie bag! Join Lori as as she shows you the last steps toward completion.
Snap Bag Instructions

Yoga for Quilters

11:00 AM (1 hour)

Host: Amey Mathews from Yoga Within

Gentle yoga to get us all moving! Class is open to ALL levels of experience, even first-timers.
Wear comfortable clothing you can move around in. You’ll need room to stand and sit.
Helpful to have a blanket or large towel to fold and sit on. Join us—you’ll be glad you did!

Demo

2:00 PM (30 minutes)

Host: Janice Robinson

Janice will show you how to use your seam flattener that she provided for all of our Goody Bags.

Lone Round Robin

5:00 PM (1 hour)

Hosts: Tina Michalik and Kathrin Brown

Share your progress and the get the next steps to your Lone Round Robin project.

Lone Round Robin Instructions

Sew & Tell

7:30 PM (1 hour)

Join us for social hour and share your day 3 progress on your project(s). We will also give away our third Raffle Basket!

Spa Mask Night

8:30 PM (1 hour)

Host: Tamlin Matthews

Join Tamlin in relaxing with a spa mask night (included in your Goody Bag). Warning: we may or may not take a picture of this silliness and post it on our Instagram!

Day 4

Events, Day 4: Sunday November 8th

Wake Then Make

9:00 AM (30 minutes)

Host: Lori Green and Pat Goulet

Kick-off day of our last day of the retreat with social half-hour coffee/tea.

Bone Building & Balance

10:00 AM (1 hour)

Host: Gina Enriquez

Gina Enriquez has been teaching the Therapilates®  Monday/Wednesday classes through the Capitola Parks and Recreation Department for the past eight years - and now available via Zoom.  Join in for a class to improve balance and bone building.  If you have a yoga mat, a couple water bottles (to use for weights) grab them.
Wrap-up Party

12:00 AM (2 hour)

Host: Retreat Committee

Our final 2020 Virtual Retreat event! We will review what we did over the weekend, share our final makes, and give away our last Raffle Basket!